Bikers voor Haïti

Op 7 februari wordt een mountainbiketocht georganiseerd, waarvan de opbrengst integraal naar de slachtoffers van de aardbeving in Haïti gaat. Dit initiatief is ontstaan vanuit het mountainbikeforum, waar enkel bikers van de streek rond Aalst elkaar gevonden hebben om iets te doen voor het goede doel.

Er wordt gestart aan de sporthal Denderdal in Erembodegem en dit voor een tocht van 32km over het grondgebied van Groot-Aalst. Omdat we samen iets voor het goede doel willen doen én omdat de organisatie vrij beperkt is, werd gekozen voor een formule van groepsstarten i.p.v. vrije start. Dit zal gebeuren met minstens twee begeleiders per groep en telkens om 9u, 10u, 11u & 13u. De tochten van 11u en 13u worden normaal gezien op een iets trager tempo geraden, zodat ook gezinnen hier aan kunnen deelnemen. Omdat het de bedoeling is dat de opbrengst van de inschrijvingsprijs van €5 integraal naar het goede doel gaat, zijn er geen extra faciliteiten voorzien: douches, bikewash en bevoorrading onderweg zijn er dus niet. Er wordt momenteel nog rondgekeken of - mits sponsering - geen koek of iets dergelijks kan meegegeven worden bij de start, maar wanneer dit zou betekenen dat er geld moet aan uitgegeven worden en er dus minder geld naar Haïti gaat, dan wordt dit niet gedaan. Breng dus zelf het nodige mee! Wat betreft verzekering wordt alles geregeld door de VWB, waarvoor dank!

De WBV heeft die dag geen tocht op de kalender staan in Oost-Vlaanderen. Ik verwacht dan ook een grote delegatie van alle WBV-clubs op de afspraak in Aalst, zodat we tonen dat we niet enkel een groot hart hebben voor het fietsen, maar dat we er ook staan wanneer hulp geboden kan worden aan anderen!

!!! ALLEN DUS OP POST OP 7 FEBRUARI VOOR HET GOEDE DOEL !!!