Terugblik op de Memorial Jeroen De Backer

afbeelding van lieven

Het weer voorspelde ons al een prachtige dag, maar dat de sfeer zo warm zou worden hadden we niet durven dromen!

De eerste editie Memorial Jeroen de Backer werd al meteen een onwaarschijnlijk staaltje van solidariteit tussen familie, vrienden, collega’s, leerlingen en sympathisanten.

In het prille ochtendgloren werden al heel wat fietsers gesignaleerd en tegen 9.45u waren reeds 1100 deelnemers de revue gepasseerd.  Het werden er uiteindelijk 1377!   Centraal op de speelplaats stond Radio Trefpunt waar zowel oude als nieuwe CSI-leden elkaar ook mochten ‘treffen’. Een inspirerende en hartverwarmende ervaring! Deze unieke samenwerking smaakte volgens alle partijen naar méér….! Ondertussen draaiden de keukens op volle toeren en werden 495 hongerige magen gevuld. Maar ook de andere gasten konden genieten van een hapje en een drankje op ons ‘zonnig terras’.  De vele positieve reacties over de hoge kwaliteit van onze hotelschool deed ons weeral eens groeien van fierheid.  Men zegge het voort!  De organisatie en samenwerking tussen de vriendenkring van Jeroen en de school was bijzonder professioneel waardoor, ondanks de steeds groter wordende toeloop van sympathisanten, alles rustig en sereen verliep.

Hoogtepunt van de namiddag was uiteraard de uitreiking van de cheque aan het Rode Kruis door Jules, het zoontje van Jeroen, met een bedrag van 5215 euro. Het Rode Kruis mocht ook 144 nieuwe bloedgevers registreren!

DANK aan alle vrijwilligers die vandaag het hart op de juiste plaats hadden! Dit is wat een mens nodig heeft om gelukkig te worden! Dankjewel Jeroen, de liefde en vriendschap die jij ons gegeven hebt, was vandaag voelbaar tot in onze diepste vezels…