Cycling for Life

afbeelding van lieven

Cycling For Life bracht 8.940 euro op!
Een dikke merci!
Cycling For Life, het jaarlijkse fietsevent op de wielerpiste van de Gentse Blaarmeersen, was een succes! Het bracht maar liefst 8.940 euro op ten voordele van de projecten van Vélo Afrique. Merci allemaal!

Op zondag 9 december daagden bijna 900 fietsers op om rondjes te fietsen op de wielerbaan van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Het werd een topdag, zowel voor de deelnemers, de vele supporters op de tribunes als de initatiefnemers en partners Grinta!, Telenet, Wielerbond Vlaanderen en Bloso. Er was enorm veel ambiance (met DJ-sessies in de namiddag), ook enkele Bekende Vlamingen (o.a. Helmut Lotti) fietsten mee en Giroheld Thomas De Gendt kwam signeren. Bekijk hier alvast een filmpje met een impressie van Cycling For Life 2012. En op de Facebook-pagina van Grinta! bekijk je een selectie met foto’s van Cycling For Life. De overhandiging van een vette cheque van 8.940 euro is hartverwarmend nieuws om het jaar mee af te sluiten!

Het goede doel
Belangrijk om even aan te raken waar het verzamelde geld heen gaat. Vélo Afrique is een mountainbiketocht door én voor Afrika. De organisatie gebeurt door vrijwilligers en heeft veldrijder Tom Meeusen als peter. Al jaren zamelt Vélo Afrique fondsen in voor scholenbouw in Senegal. Momenteel lopen er drie projecten. In de ‘Bonjour Afrique’-school kunnen maar liefst 220 kinderen lagere school lopen. Verder zijn er twee opleidingscentra die met de fondsen van ‘Vélo Afrique’ werden gebouwd. In het eerste opleidingscentrum, dat momenteel wordt gebruikt door Unicef voor de opvang van kinderen uit gezinnen die met overstromingen hebben te maken gehad, zijn er concrete plannen om een fietsatelier te installeren. Ondermeer hieraan zal het opgehaalde geld van Cycling For Life 2012 worden besteed. Meer info over het goede doel lees je op www.veloafrique.be. In 2014 zal Grinta! een redacteur meesturen om deel te nemen aan de mountainbiketocht en om er de projecten van dichtbij te gaan bekijken. Wordt dus vervolgd!

8 december 2013
De initiatiefnemers van Cycling For Life, met Grinta! en Telenet op kop, willen graag alle deelnemers aan Cycling For Life bedanken! We zien elkaar opnieuw volgend jaar: Cycling For Life 2013 zou op zondag 8 december 2013 doorgaan. Zet het alvast in jouw agenda!

________________________________________

File: